Veiligheid bij het werken met Ioniserende straling

 

Meten en advies

Derapro verricht voor u metingen aan uw procesinstallaties en geeft een heldere uitleg over de betekenis van de meetresultaten. U krijgt een onderbouwd advies over het verdere gebruik van de installatie of maatregelen in relatie tot groot onderhoud of ontmanteling van een installatie.

 

Consultancy

Bent u verantwoordelijk voor de veiligheid binnen uw industriële proces, dan is het mogelijk dat u met radioactief materiaal in aanraking komt. Maar is dit ook daadwerkelijk van toepassing in uw bedrijf ? Waar komt het dan vandaan en hoeveel is het ?
De deskundigen van Derapro kunnen u helpen met het beantwoorden van deze vragen. Zij zijn goed onderlegd op het gebied van actiewaarden en wettelijke normen. Metingen worden vertaald naar risico’s en risico’s worden omgezet in maatregelen tegen gevaren van straling.
 
Wij zullen uw adviseren over acute maatregelen indien benodigd en het vervolg ten aanzien van melding aan de overheid, het aanvragen van vergunningen, het bepalen van risico’s en het nemen van maatregelen ter bescherming van mensen en milieu.
 

Implementeren van wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving op het gebied van zowel ioniserende als elektromagnetische straling is in Europa en dus ook in Nederland in beweging. Derapro volgt voor u nauwgezet de wijzigingen en adviseert u graag over de impact van wijzigingen voor uw bedrijf.
 

Voorlichting over ioniserende straling

Het woord radioactiviteit maakt over het algemeen veel reacties los. Voor personeel binnen de industrie kan dit –al dan niet verwacht- een aspect van de werkomgeving zijn. Heldere voorlichting voorkomt misvattingen en helpt de medewerkers om het probleem te begrijpen en de veiligheidsmaatregelen te accepteren. Daarbij geeft de voorlichting ook handvaten om het thuis weer uit te kunnen leggen binnen het belangstellende (of bezorgde) gezin.

Contact

Als u uw gegevens hiernaast invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op of stel uw vraag via ons contactformulier.

+31 6 3019 9310