Derapro B.V. levert diensten en projectmanagement op het gebied van ioniserende en elektromagnetische straling 


Straling, een fenomeen met meerdere gezichten

Straling is een term die iedereen wel kent, vooral van de zon, die straling vinden we vanzelfsprekend. We zijn ook bekend met toepassingen van ioniserende straling in bijvoorbeeld ziekenhuizen om foto’s te maken. Straling kan worden opgewekt met toestellen of wordt uitgezonden door o.a. radioactieve stoffen.
Radioactieve stoffen zenden ioniserende straling uit. Radioactieve stoffen hebben deels een natuurlijke oorsprong en worden als NORM aangeduid. Daarnaast worden radionucliden kunstmatig geproduceerd in bijvoorbeeld kernreactoren of cyclotrons.
Elektromagnetische straling is een vorm van energieoverdracht die onder meer door antennes en bijvoorbeeld mobiele telefoons wordt uitgezonden. De regels voor veiligheid bij het gebruik van straling zijn in Nederland wettelijk vastgelegd en worden in de praktijk door specialisten gewaarborgd en geïmplementeerd.
Heeft u vragen als: Heb ik stralende materie (NORM) in mijn industriële installatie ? Geeft een inductie-oven gevaarlijke straling ? Hoe zit het met radarinstallaties ? Hoe vraag ik een vergunnning aan ?; dan kan Derapro B.V. u van dienst zijn met advies en ondersteuning.
 

Derapro B.V.

Derapro helpt u als u beroepsmatig met vraagstukken op het gebied van straling te maken heeft. Derapro heeft expertise en levert diensten en projectmanagement op het gebied van ioniserende en elektromagnetische straling. 
Onze geregistreerd coördinerend deskundigen kunnen u helpen bij beleidsvorming en inrichting van uw organisatie met betrekking tot NORM. Daarnaast leveren we operationele expertise voor ondersteuning bij werkzaamheden aan installaties.
De specialisten van Derapro zijn opgeleid bij toonaangevende instituten. Zij zijn ervaren in het verrichten van meetwerk aan industriële installaties en het begeleiden van werkzaamheden.
 
“Wij willen echt samen met de klant werken”
 
Het devies van Derapro is dat een goede voorbereiding het halve werk is. Goede afspraken over het te verrichten werk en over het gewenste resultaat zijn dan ook belangrijk. Samen met de klant besteden we hier veel aandacht aan. 
 
Derapro wil u graag van dienst zijn bij het uitvoeren van projecten. De projectmanagers werken volgens IPMA, een methode die een duidelijke visie geeft op de manier waarop uw projectdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden.
 
De kracht van Derapro is dat behalve de inzet van eigen kennis en ervaring er ook samen wordt gewerkt met specialisten. Hierdoor wordt kennis geborgd en methoden continu geëvalueerd en verbeterd!
 

Contact

Als u uw gegevens hiernaast invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op of stel uw vraag via ons contactformulier.

+31 6 3019 9310

Onze klanten zijn te vinden in de industrie

Het werkveld beslaat onder meer erts verwerkende bedrijven, olie- en gasproducenten, geothermie, energiecentrales, ontmanteling van installaties met residuen van radioactieve mineralen.

 
 

Andere sectoren

In welke sector u ook werkzaam bent, de kennis en expertise van Derapro is breed en de meetapparatuur voor veel situaties te gebruiken. Mocht uw vraag buiten onze scope vallen, dan helpen wij u graag op weg naar de juiste specialist.